Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Avrupa OSMALIYI NEDEN SEVMEZDİ??

1930 yilinda Hitler den kaçarak Türkiye ye gelen Yahudi asilli Alman Prof. Dr. P. Neumark (Hukuk ve Iktisat fakültele rinde hocalarin hocasi olarak ders vermistir) ile bazi ögrencileri Bogaziçi'nde bir geziye çikarlar. Nakleden avukat da bu toplanti içindedir . Talebeler den biri su soruyu sorar: “Avrupa bizi neden sevmez hocam?” Prof. Neumark in cevabini cep defterine kaydeden avukat bu belgeden sunlari okumustu:

“Çok samimi olarak itiraf edeyim ki Avrupalilar Türkleri gerçekten sevmezler ve sevmeleri de mümkün degildir. Türk ve Islam düsmanliği asirlardir kilisenin ve Hristiyan larin en küçük hücreleri ne kadar sinmistir . Sebepleri ne gelince not ediniz:

1- Avrupalilar sizleri Müslüman oldugunuz ve Islamiyeti yaydiginiz ve Müslümanlari asirlarca himaye ettiginiz için sevmezler .
- Sizler farkinda degilsiniz ama onlar su gerçegi çok iyi bilirler. Tarihten Türk çikarilirsa tarih kalmaz. Osmanli arsivi tam olarak ortaya çikarsa bugünkü tarihlerin yeniden yazilmasi gerekirdi . Osmanli arsivi kasitli olarak çürütüldü ve imha edildi.

3- Dün Avrupa nin pazariidiniz. Simdi Avrupa'yi pazar yapmaya basladiniz.

4- En az 400 yil Avrupa'nin sirtinda ve ensesinde at kosturdunuz.

5- Selçuklular Anadoluyu Osmanlilar ise Balkanlar ve Orta Avrupa'yi Hristiyan Haçlilara mezar ettiler.

6- Sizi silah ile yenemeyenler kendileri ne benzeterek milli ve manevi degerleri nizden kopararak yendiler ve hakimiyet sagladilar. Giyiminiz den yasantini za kadar her seyi kendileri ne benzettiler. Ahlaki degerleri nizi yiprattilar. Ve sonra kendi içinizde sizi bölmeye basladilar.

7-Selçuklu ve bilhassa Osmanli canini kanini ve malini Islamiyet ugruna feda etmeseydi Kuzey Afrika Orta Dogu Hristiyan ülkesi olurdu. Ve belki Islamiyet Hicaz da azinlik olarak kalirdi. Bati her yerde Islamiyet i kendi inançlari na göre kanalize etti. Ama Osmanli Asr-i Saadet devrindek i inanci devam ettirdi.

8- Kilise size kin kusmaktadir. Sebepleri yukaridadir.

9-Ben Istanbula geldigimde Türkiye de 2 üniversite vardi. Simdi 19 a çikti. Osmanli devrinde medreseler köylere kadar yaygin idi. Her medresede bilim vardi. Ilk denizalti yi Osmanli yapti. Sizin haberiniz yok ama Avrupali biliyor.

10- Sizler milli kimliginize dönerseniz Avrupa'nin medeniyeti ve refahi yikilir. Ama Sizdeki Sartlar Bu Duruma Elverisli Degil
11- Bu nedenle siz tarih boyunca oldugu gibi Avrupanin düsmanisiniz ve daimada öle kalacaksınız.
ALINTIDIR


İslam Tarihi

MollaCami.Com