Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
yoğurtlu kabak salatası
6 kişilik
Malzemeler,
* 6 adet orta boy kabak
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 10-15 çorba kaşığı yoğurt
* 4 diş sarımsak
* tuz
* pul biber
Hazırlanışı,
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin.
Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun ve pişirmeye başlayın.
Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığı tuz ile 1’er çay kaşığı pul biber ilave edin.
3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın
ellerinize sağlık.
afiyet olsun :)
güzel oluyo biz sık yaparız bu salatayı bunun bide havuçlu olanı var oda çok güzel oluyor eline sağlıkk htctlpasg
havuçlu olanı yapıyoruz bizde güzel bir salata tavsiye ederim. ellerine sağlık
ellerinize sağlık..