Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Egzersiz Yapanlara Önemli Uyarılar

Egzersiz yapanlara önemli Uyarılar

Egzersiz yaparken uyguladığınız antrenman, açlık durumunuz, sıvı tüketiminiz ve genetik yapınız performansınızı olumsuz etkileyebiliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Karbonhidrat tüketiminde kompleks, posa içeriği yüksek, vitamin mineral yönünden zengin olanlar (esmer ekmek, bulgur, pirinç, makarna, diğer tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebzeler, meyveler) tercih edilmelidir" denildi.Egzersiz yapanların bilinenin aksine fazla protein tüketmelerine ve aşırı yağ kısıtlamasına gereksinimleri olmadığı belirtilirken, gereksinimin üzerinde protein alımının kas kitlesinde bir artış sağlamayacağı kaydedildi.

SIVI tüketimini artırın. Vücuttaki sıvı kaybının egzersiz performansını azalttığı için bu nedenle egzersiz öncesi, sırası ve sonrasında sıvı kaybının artırılması gerektiğine işaret edildi. Ayrıca, spor performansını etkileyen ürünler (ergojenik yardımcılar, sporcu ürünleri, vitaminler, kreatin ginseng vb) hakkında iddia edilenlerin bazen sadece sporcuların boşuna para harcamasına neden olduğu ifade edilirken, "Spor performansını etkileyen ürünler kullanılmadan önce doktora ya da diyetisyene danışılmalıdır" denildi. Bakanlık egzersiz yapan vatandaşlara şu önerilerde bulundu:

• Sıvı tüketimi için susamayı beklemeyin,

• Besin çeşitliliğini artırın,

• Özellikle sıcak havalarda sıvı tüketimini daha da artırın,

• Egzersiz sırasında kaybedilen sıvının karşılanması amacıyla da belirli aralıklar (15- 20 dakikada 1 su bardağı kadar) su için,

• Egzersiz öncesi, aşırı tok veya aç olunması performansı olumsuz etkiler. Egzersiz öncesi öğün, egzersizden 2-4 saat önce ve mideyi rahatsız etmeyecek şekilde yeterli sıvı, düşük yağ ve posa, yüksek karbonhidrat, orta düzey protein ve alışkın olunan yiyeceklerden oluşmalıdır,

• Egzersiz yapan bireyler yeterli ve dengeli beslenmeyle tüm vitaminleri ve mineralleri alabilirler. Bu nedenle egzersiz yapan bireylerin ek olarak vitamin ve mineral kullanmalarına gerek yoktur.

Egzersiztr.Com'dan Alıntıdır-

teşekkür ederim bende 3 aylığına bir spor merkezine yazıldım sabah 10 da gidiyorum tam 3 saat, çok çeşitli aletlerle spor yapıyoruz hocamızda sürekli sıvı tüketin diyor
fakat ben sabah kahvaltısı etmeden gidiyordum dolu miğdeyle rahat edemem diye bundan sonra daha dikkatli olayım inşallah..

bende evde kendim yapıyorum ama bende aç yapıyodum su içiyorum yalnızca bundan sonra dikkat ederiz inşaallah :)
verdiğin güzel bilgiler için teşekkürler hemşerim :)

Sağlık herşeyden önemli, katkılarınızdan ve kıymetli yorumlarınızdan ötürü her ikinize de teşekkür ederim arkadaşlar.

faydali konular icin tesekkur ederiz :)


Spor

MollaCami.Com