Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Bezelye çorbası
500 gr bezelye
3 taze soğanın beyaz kısımları
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1-Bezelyeler ayıklanır.
2-Taze soğan ve kuru soğan temizlenip kıyılır.
3-Zeytinyağı tencerede ısıtılıp soğanlar kavurulur.
4-Tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.
5-Tavuk suyu eklenir.
6-Kaynamaya başlayınca bezelyeler ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
7-Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
8-Bezelyenin 4 kaşık kadarı ayrılıp kalanı suyuyla birlikte blenderle ezerek püre haline getirilir.
9-Çorba servis kâselerine paylaştırılır. Ayrılan bezelyelerle süslenip sıcak olarak servis yapılır.
Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun...
emeğine sağlık bu saatte acıkınca yemekler ilği görüyo. :)